• Home
  • Evenementen
  • Friesland

De volgende evenementen vinden plaats op Ameland in 2014:

Mountainbike Ameland

Datum: 8 en 9 maart 2014

De 5e editie van MTB Ameland is op zaterdag 8 en zondag 9 maart. Hèt mountainbike evenement in de uitdagende en ongerepte natuur van het Waddengebied biedt een programma voor alle leeftijden en niveaus. Kom voor actie voor een dag of weekeinde naar Ameland en beleef dit unieke mountainbike-avontuur tussen Oerd en vuurtoren.

Klassiekerweekend Ameland

Datum: 4 – 6 april 2014

Van 4 – 6 april 2014 is het weer Klassiekerweekend op Ameland. Voor de liefhebbers een must! Maximaal 100 klassieke auto’s kunnen meedoen aan dit leuke evenement!

Op vrijdagavond is de ontvangst van alle deelnemers en maakt u kennis met elkaar onder het genot van een hapje en een drankje. Op zaterdag wordt een oriëntatie rit over het eiland gemaakt. U rijdt langs een heleboel mooie plekjes en doet mee aan diverse activiteiten waarmee leuke prijzen zijn te winnen. Uiteraard is er ook tijd voor koffie en een heerlijke lunch. Aan het eind van de rit volgt een muzikaal onthaal in het centrum van Nes. ‘s Avonds is er een gezellige afsluiting met een heerlijk diner én worden de prijzen uitgedeeld. Op de zondag is iedereen ‘vrij’ om Ameland verder te verkennen. Met de klassieke auto, op de fiets of te voet!

Voor de deelnemers is er een arrangement samengesteld incl. bootovertocht van Holwerd naar Ameland v.v., een verblijf op het eiland, lunch, koffie, route, diner etc. Rederij Wagenborg Passagiersdiensten geeft korting op de overtocht van de klassieke auto’s naar Ameland (alleen voor deelnemers aan het weekend). Doet u ook mee? Inschrijfformulieren voor het Klassiekerweekend Ameland kunnen worden opgevraagd bij VVV Ameland via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via telefoonnummer: 0519-546546. Er mogen maximaal 100 auto’s meedoen die gebouwd zijn tussen 1940 en 1977! De inschrijfformulieren ontvangt u dan medio januari.

Niet in het bezit van een klassieke auto? Ook dan kunt u genieten van het Klassiekerweekend. Alle auto’s zijn namelijk op zaterdagmiddag 5 april te bewonderen in het centrum van Nes.

Lees meer