Markant Friesland & Schiermonnikoog

4-daags arrangement in Friesland inclusief een bezoek aan waddeneiland Schiermonnikoog. Ontbijt & diners, e-bike huur en bootticket inbegrepen!

Markant Friesland Schiermonnikoog
Markant Friesland Schiermonnikoog
 

Dit 4-daagse verblijf is gebaseerd op drie overnachtingen inclusief 3x ontbijt en 2x een diner in een gastvrij hotel in Dokkum. Met dit arrangement verkent u in 3 dagen tijd de Noardlike Fryske Wâlden, het boomwallenlandschap dat typisch is voor de Friese Wouden, met als topattractie de botanische tuin De Kruidhof, waar ook het IJstijdenmuseum ondergebracht is. Paleisjes van de landadel, door boomwallen omzoomde weiden, romantische dorpen op terpen, Nationaal Park het Lauwersmeer, UNESCO werelderfgoed Waddenzee, Elfstedenstad Dokkum, middeleeuwse kerken en sporen van kloosters en meer dan twintig zeer aparte musea. Kunst, natuur en cultuur, dat is Markant Friesland.

Al fietsend langs stinzen en staten (Friese kasteeltjes) komt u terecht in talrijke leuke plaatsjes als Burdaard aan de Dokkumer Ee, waar de Friese schilder Ruurd Wiersma bijzonder werk achtergelaten heeft. Waar u ook bent, u ziet aan de horizon altijd een terp met kerktoren of een decor van eeuwenoude bomen met daarachter verscholen schilderachtige dorpjes.

Dokkum
Zeer bijzonder is het gebied ten zuiden van Dokkum, waar in 754 de wereldberoemde missionaris Bonifatius werd vermoord. De vertegenwoordiger van het Frankische Rijk werd geboren in 672 of 675 in Exeter, Zuid-West Engeland. Het stoffelijk overschot van de bisschop, martelaar en heilige, die wordt gezien als de architect van christelijk West-Europa, bevindt zich in de abdij van Fulda in Duitsland. Dokkum, gekscherend een moordstad genoemd, is nu een gezellige en zeer bezienswaardige Elfstedenstad en onderhoudt vriendschappelijke betrekkingen met Fulda. Elke woensdag wordt hier de oudste weekmarkt van Nederland gehouden. Ook voor winkel liefhebbers is er genoeg vertier.

Schiermonnikoog
Vanuit Dokkum kunt u ook het eiland Schiermonnikoog goed verkennen, u bent namelijk in 20 minuten al in Lauwersoog om op de boot te stappen naar het waddeneiland. Op dag 3 vertrekt u na het ontbijt met de veerboot naar waddeneiland Schiermonnikoog. Aangekomen op Schiermonnikoog staat een huurfiets voor u klaar. Na een dagje fietsen pakt u aan het einde van de dag weer de boot terug naar vaste land.

Op Schiermonnikoog kunnen wandelaars en fietsers hun hart ophalen, want het eiland staat bekend om zijn rust en de bijzondere natuur. Dankzij de verschillende landschappen die op Schiermonnikoog voorkomen zijn er namelijk veel verschillende soorten flora en fauna te vinden.

Compleet arrangement!
Friesland Holland regelt voor u het overnachtingsadres in Dokkum, de huurfietsen op vaste land en op Schiermonnikoog. Zelfs de veerboottickets worden voor u geregeld en zijn inclusief de arrangementsprijs. Uiteraard krijgt u een uitgebreid informatiepakket met toeristische informatie en fietsroutekaarten mee zodat u goed geïnformeerd op pad gaat. U kunt zonder zorgen heerlijk op vakantie!

Startdag
Naar wens

Aantal fietsdagen
3 dagen (2 fietsdagen rondom Dokkum en 1 fietsdag op Schiermonnikoog

Start en finish
Dokkum

Meer informatie: http://frieslandtravel.com/nl/dokkum-schiermonnikoog